Tuinrenovatie

Nieuw leven in uw verouderde tuin

Complete tuinrenovatie

Vakkundig je tuin vernieuwen en aanpassen aan de huidige wensen. Wanneer de oude bomen, fruitbomen, struiken en planten uit de kluiten zijn gewassen dan kun je ze maar één keer op de juiste manier snoeien. Door dit maatwerk goed te doen kun je weer jaren genieten van deze oude beplanting.

Trakteer je tuin op een nieuwe, frisse uitstraling! Tuinen worden ook ouder en er zijn tal van redenen om je eigen tuin na een paar jaar te laten renoveren. De vakman durft meestal méér dan de eigenaar. Het merendeel van de privé tuinmensen is vaak te voorzichtig met snoei en dat resulteert in te weelderig, wild, naar binnen groeiend of juist te zeer overhangende takken. Alle goede bedoelingen ten spijt gaat dit dus ten koste van de bomen en struiken. Uit de kluiten gewassen bomen zorgen voor veel schaduwvorming waardoor er veel vaste planten niet meer tot hun recht komen. Ook de eisen aan een tuin kunnen in de loop der jaren veranderd zijn. Denk aan bijvoorbeeld dat de kinderen niet meer hoeven buiten te spelen wat 15 jaar geleden wel een hoge eis was.

In tegenstelling tot nieuwe beplanting, vraagt de renovatie van een bestaande tuin bijzondere aandacht. De bestaande constructies, zoals individuele grote bomen of gekoesterde meerjarige perken, of te behouden constructieve elementen moeten met zorg worden behouden of aangepast. Of het nu modern of klassiek is, wij nemen jouw tuin onder de loep en ontwikkelen samen met jou een concept aan de hand van nieuwe ideeën. Met het juiste concept kunnen zelfs oudere tuinen worden omgevormd tot volledig nieuwe tuin soorten.

 

Van modern tot klassiek 18de eeuws, Hoveniersbedrijf De Ginkgo Groen realiseert elke tuintrend en is jouw partner voor een succesvolle tuinrenovatie.

Impressie