Foeniculum Vulgare ‘Giant Bronze’ (Bronzen Venkel)

Foeniculum Vulgare 'Giant Bronze' (Venkelsoort)
Foeniculum Vulgare 'Giant Bronze' (Venkelsoort)

Foeniculum Vulgare bronzen venkel is een prachtige venkelsoort die een prachtig decor zal vormen voor uw andere planten. De kleurrijke, kanten bladeren van dit aromatische keukenkruid zijn ook erg belangrijk voor vlinderliefhebbers. Bronzen Venkel is een essentieel waardkruid voor de Oosterse Zwarte Swallowtail (papiliomaackiivlinder) en de Anijs Swallowtail vlinders, om hun jongen een veilige haven te bieden om te rijpen. Bronzen Venkel biedt voedsel en onderdak aan deze mooie bestuivers.

Plantadvies of planten bestellen voor in uw tuin?

Neem contact op
Foeniculum Vulgare 'Giant Bronze' (Venkelsoort)
Foeniculum Vulgare 'Giant Bronze' (Venkelsoort)

Planten kopen?

Bijzondere planten kopen en afhalen met persoonlijk beplantingsadvies

Laten beplanten?

Stel uw wenslijst samen en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinplan

Toelichting

Bronzen venkel is een heerlijk keukenkruid, de bladeren zijn heerlijk bij vis. Het is een geweldige aanvulling op Dragon en biedt dezelfde unieke anijssmaak. Bronzen Venkel is een van de hoofdingrediënten in Italiaanse worst en de zaden hebben een zoete dropachtige smaak. U kunt bronzen venkel en groene venkel gebruikenafwisselend in gerechten.

Plant in de volle zon met goede drainage en snoei aan het einde van het seizoen nadat de zaden zijn gevormd. Bronzen venkel is een dramatische tuinplant vanwege zijn subtiele bronskleur en piekerige bladeren. Voeg het toe aan een eenjarig perk of plant met andere keukenkruiden voor een heerlijke kooktuin. Dit heerlijke keukenkruid heeft ook een geweldig geneeskrachtig potentieel en helpt een opgeblazen gevoel en spijsvertering te verminderen. Het zorgt voor een rustgevende thee na het eten! In de oudheid dacht men dat bronzen venkel boze geesten weghield van het huis.

Andere planten