Eremurus Himalaicus (Naald van Cleopatra)

Eremurus Himalaicus (Naald van Cleopatra)
Eremurus Himalaicus (Naald van Cleopatra)

Eremurus Himalaicus is een torenhoog meesterwerk om in de zomer hoogte en structuur in de tuin te brengen, u zult ongetwijfeld versteld staan ​​van zijn absoluut indrukwekkende en monumentale uitstraling! Afkomstig uit de zanderige struikgewasgebieden van Azië, is Eremurus Himalaicus een echte taaie plant, die zonovergoten, blootgestelde locaties, arme grond en droge omstandigheden tolereert. Perfect als u een warme, zonnige plek in uw tuin heeft, goed doorlatend aarde en niet veel tijd willen besteden aan water geven. Met een statige hoogte van wel 2,5 m gaat u als het om bloei gaat helemaal op in deze intens witte variëteit.

Plantadvies of planten bestellen voor in uw tuin?

Neem contact op
Eremurus Himalaicus (Naald van Cleopatra)
Eremurus Himalaicus (Naald van Cleopatra)

Planten kopen?

Bijzondere planten kopen en afhalen met persoonlijk beplantingsadvies

Laten beplanten?

Stel uw wenslijst samen en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinplan

Toelichting

Eremurus Himalaicus is ook wel bekend als Naald van Cleopatraof de witte vossenstaartlelie en vormt van juni tot juli enorme bloemaren die zich van onder naar boven tot een lange, conische en opmerkelijk rechtopstaande uitloper ontplooien. Iedere witte bloem draagt ​​lange oranje helmknoppen die niet alleen een mooi extra detail geven, maar ook bijdragen aan het borstelige, bijna pluizige vossenstaarteffect.

En laat u niet afschrikken door de exotische afkomst van Eremurus, als u in een milder deel van Nederland woont, zal deze levenslustige Cleopatra net zo goed gedijen als op een heuvel in de Himalaya. Plaats ‘m op de warmste, zonnigste plek in de tuin, zoals voor een muur op het zuiden. Tevens is het een voordeel dat wanneer u op zoek bent naar een krachtige plant om als snijbloem in uw huis neer te zetten, dan zijn een paar stelen van deze grote, gedurfde variëteit zeker voldoende!

Andere planten