Anthemis hybrida E.C. Buxton

Anthemis hybrida E.C. Buxton
Anthemis hybrida E.C. Buxton

De Anthemis tinctoria hybrida E.C. Buxton dateert uit 1910. Het is een klompvormende vaste plant met fijn ingesneden groene bladeren en solitaire citroengele madeliefjes. De bloemen komen tevoorschijn in juli, augustus en september. De Anthemis hybrida E.C. Buxton heeft meerjarig, taai, bijna varenachtig fijn blad. Deze Anthemis hybrida past goed bij Crocosmia, Hemerocallis of zelfs Dahlia’s.

Plantadvies of planten bestellen voor in uw tuin?

Neem contact op
Anthemis hybrida E.C. Buxton
Anthemis hybrida E.C. Buxton

Planten kopen?

Bijzondere planten kopen en afhalen met persoonlijk beplantingsadvies

Laten beplanten?

Stel uw wenslijst samen en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinplan

Toelichting

Anthemis is een geslacht van aromatische bloeiende planten in de familie Asteraceae, nauw verwant aan Chamaemelum, en net als dat geslacht, bekend onder de gewone naam kamille. Sommige soorten worden ook wel hondenvenkel of mayweed genoemd. De bloem dankt zijn naam aan het Griekse ‘anqemi’. In het geslacht Anthemis zijn meer dan 300 soorten.

Als we het hebben over Anthemis in de tuin, hebben we het vaak over hybriden van Cota tinctoria subsp. sancti-johannis (Ooit Anthemis sancti-johannis zijn) en Anthemis tinctoria. Tinctoria, een Latijns woord dat wordt gebruikt voor verven of kleuren, verwijst naar het eerdere gebruik van deze plant.

Anthemis zijn inheems in het Middellandse Zeegebied en Zuidwest-Azië ten oosten van Iran. Een aantal soorten is ook in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van de wereld ingeburgerd geraakt.

 

Andere planten