Anemone × Hybrida Honorine Jobert (Japanse Anemone)

Anemone × Hybrida Honorine Jobert
Anemone × Hybrida Honorine Jobert

Een fantastische plant om de tuin op te fleuren in de nazomer, deze anemoon groeit in zon of schaduw en heeft massa’s elegante, komvormige, witte bloemen op hoge, stugge stelen van augustus tot oktober. De bladeren zijn wijnstokachtig, donkergroen en semi-groenblijvend. 

Plantadvies of planten bestellen voor in uw tuin?

Neem contact op
Anemone × Hybrida Honorine Jobert
Anemone × Hybrida Honorine Jobert

Planten kopen?

Bijzondere planten kopen en afhalen met persoonlijk beplantingsadvies

Laten beplanten?

Stel uw wenslijst samen en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinplan

Toelichting

Deze enkelbloemige Japanse anemonen zijn een van de planten die traditioneel worden geassocieerd met Japanse tuinen, waar ze worden gekweekt tegen donkere rotsen of in de schaduw van bomen. Ze staan ​​het best in halfschaduw en zijn perfect voor het verlichten van een donkere hoek van de tuin of achter in een kruidachtige border. Deze vaste plant sterft elk jaar in de herfst tot onder het maaiveld af, waarna in het voorjaar weer verse nieuwe groei verschijnt.

Verzorging: Snoei de stelen terug nadat de bloemen zijn uitgebloeid en ruim in maart oude dode bladeren op. Breng in het voorjaar een royale 5-7 cm mulch van goed verteerde tuincompost of mest aan rond de basis van de plant. Vermijd het verplaatsen van de plant, omdat hij een hekel heeft aan verstoring. In het vroege voorjaar waar nodig de verstopte bosjes optillen en verdelen.

Andere planten