Anemone Hupehensis Prinz Heinrich

Anemone Hupehensis Prinz Heinrich
Anemone Hupehensis Prinz Heinrich

Een compacte variëteit van de Japanse Anemoon, met iets kortere bloemstelen, Anemone hupehensis ‘Prinz Heinrich’ of ‘Prince Henry’ produceert een overvloed aan grote, semi-dubbele, dieproze roze bloemen, met 10-15 smalle overlappende bloembladen rond een centraal plukje van goudgele meeldraden.

Plantadvies of planten bestellen voor in uw tuin?

Neem contact op
Anemone Hupehensis Prinz Heinrich
Anemone Hupehensis Prinz Heinrich

Planten kopen?

Bijzondere planten kopen en afhalen met persoonlijk beplantingsadvies

Laten beplanten?

Stel uw wenslijst samen en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinplan

Toelichting

De Anemone Hupehensis heeft halfgevulde roze / licht gecupte bloemen op laagblijvende, sterk vertakte planten met diep verdeeld donkergroen blad. De bloemen worden sierlijk gedragen op stugge stelen boven het diep verdeelde, donkergroene blad, dansend en wuivend in de wind.

Een van de langst bloeiende vaste planten in de tuin met wekenlang kleur, van de late zomer tot de herfst, wanneer veel andere vaste planten beginnen te vervagen. Mooi te combineren met siergrassen of andere vaste planten. Zeer geschikt voor borders, cottage tuinen, kusttuinen of natuurlijke gebieden zoals prairies of weilanden.

Deze tuinfavoriet van de late zomer is onderhoudsarm en verdient een plekje in de herfsttuin, waar hij door zijn levendige bloemen en kortere gestalte een perfecte accent- of borderplant is.

Andere planten