Allium Sphaerocephalon

Allium Sphaerocephalon
Allium Sphaerocephalon

De Drumstick Allium. Dit geweldige naturaliserende erfstuk dateert uit de 16e eeuw en heeft dichte, eivormige samengestelde bloemen die groen openen en rijpen tot rijk karmozijnrood. Elke samengestelde bloem wordt meer eivormig naarmate hij ouder wordt. Deze wordt het beste massaal geplant, het is een van de meest kosteneffectieve van alle Allium, perfect voor dikke stuifzanden in gemengde meerjarige bedden, weiden en natuurlijke omgevingen. Allium Sphaerocephalon is ook bestand tegen konijnen, knaagdieren en herten én zeer geliefd bij bijen, vlinders en behulpzame bestuivers.

Plantadvies of planten bestellen voor in uw tuin?

Neem contact op
Allium Sphaerocephalon
Allium Sphaerocephalon

Planten kopen?

Bijzondere planten kopen en afhalen met persoonlijk beplantingsadvies

Laten beplanten?

Stel uw wenslijst samen en maak een afspraak voor een persoonlijk tuinplan

Toelichting

Allium is Latijn voor knoflook, de bloeiende uien zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en maten, zijn bestand tegen konijnen, knaagdieren en herten en worden zelden aangetast door ziekten. Allium wordt aanbeden door bijen, vlinders en bestuivers en verlengt de lentebloei met gedurfde, dramatische kleuren en statige tuinarchitectuur. Het zijn ook waardevolle snij- en droogbloemen.

Allium heeft volledig zonlicht nodig, hoewel er verschillende soorten zijn die ook in gedeeltelijk zonlicht kunnen gedijen. Allium heeft een rijke, goed doorlatende en pH-neutrale grond nodig en is gebaat bij een droge zomerperiode. De Allium Unifolium kan grond aan met wat meer vocht. Alle Allium moet in de herfst buiten worden geplant nadat de grond is afgekoeld.

Andere planten